nyhetsbild expansion billboard

Efterlängtad feature i Microsoft Teams dröjer

Feature som dröjer

Det många av oss från dag ett efterfrågade i Microsoft Teams var möjligheten att bjuda in externa användare, gästkonton. Det fanns en plan på att den möjligheten skulle tillkomma i slutet av juni men det är nu fördröjt

https://mspoweruser.com/guest-access-microsoft-teams-gets-delayed/

Från Microsoft sida ser man det inte som en “dealbreaker” men där är inte jag beredd att hålla med. Det är ju en av fördelarna med Slack som också är den plattform man vill konkurrera med. För närvarande använder t ex jag Slack i ett flertal projekt där jag kommunicerar med flera olika leverantörer och intressenter. Jag hade gärna använt Teams men det är för närvarande omöjligt.

Man kan bara hoppas att möjligheten att lägga till gästkonton kommer i närtid. Det är prioriterat och pågående. Integrationen med O365, mailfunktion, den tajta integrationen med Officepaketet etc är några bra möjligheter Teams erbjuder. Uppdateringen som kom tidigare i vår var ett bra ansiktslyft på vägen.

möten i teams

Integration med kalendern i Teams.

Jag hittade den här artikeln som jag vill passa på att dela. Den ger en bra jämförelse och insikt gällande Microsoft Teams och Slack. Innehåller även en del kring HipChat

http://uk.pcmag.com/slack/85813/feature/microsoft-teams-vs-slack-whats-the-difference

Utseendemässigt och användarstödsmässigt skiljer sig plattformarna lite åt. Efter skapande av en grupp är Slack lite mer rakt på sak medan Teams erbjuder en vy med mer alternativ.

hjälpfunktioner teams

Teams vid start av grupp

 

skapaslack

Slack vid start av grupp

Det ska bli spännande att följa utvecklingen framåt och jag hoppas på möjlighet att skapa gästkonton snart i Microsoft Teams så att man kan göra testa dem mer parallellt och utvärdera.

Att man numera även kan dela skärm och starta samtal i Slack gör den till en fortsatt mycket stark kandidat. Teams har  det också där man startar olika typer av samtal med kortkommandon. Man har  även integrationerna till O365 som talar för sig men för mig är det ett stort hinder att jag inte kan bjuda in externa användare. The battle continues..