shark-fishing

En problemlösare med flugfiske på hjärnan

Hej Mattias! Du är en del av vårt e-Commerce-team. Vad är det du gör, mer specifikt?
Hej! Jag jobbar i området som är precis mitt emellan affärsmodell, verksamhet, organisation och teknik. Målet med mitt arbete är att hjälpa våra kunder bli bäst i sin digitala affär, det involverar både mjuka värden såsom strategi, organisation och roller såväl som lösningsarkitektur och teknik.

Lösningsarkitekt är ju en häftig titel. Har du någon nytta av din expertis från yrkeslivet i vardagen? Fixar du värmepannan om den pajar?
Haha tack, det kanske vore bäst att fråga dom där hemma men visst är jag en problemlösare i grund och botten. Det går inte att bara jobba med de breda penseldragen men jag plockar ju hellre fram verktygslådan och fixar något rejält än står och småpillar med att måla fönster.

E-handeln i Sverige har verkligen exploderat på sistone. Vad är den största eller mest spännande utmaningen nu när det går så fort framåt?
Det handlar om att styra om tänket mot att handeln börjar se helt annorlunda ut nu med den digitala affären. Allt går samman till EN köpupplevelse där mötet med kunden står i centrum. Att kunna leda sin kund till köp genom en och samma upplevelse där mobil, surfplatta, laptop, butik och övriga kanaler samverkar kommer att vara helt avgörande.

Tycker du att vissa företag är för avvaktande med att utveckla sina digitala affärer?
Absolut, vi ser till exempel att vi har en ganska svag försäljning från mobila enheter i Sverige mot e-handeln samtidigt som vi har en generation kunder som redan finns där ute som knappt vet vad e-post är och där datorer används i undantagsfall. Här gäller det att fokusera på morgondagens handel och inte hålla fast vid enbart sina traditionella kanaler.

Vad tycker du är den viktigaste faktorn för att lyckas med ett stort e-Commerceprojekt, som t ex vårt arbete med Würths digitala affär?
Att våra Art Directors och designers gör ett superjobb är en viktig del i bygget. Att ha koll på affärsprocesserna, jobba med att förbereda organisationen och förstå affären är nyckelfaktorer och helt affärskritiskt i en sån här process. Både tekniken och organisationen måste vara redo för att möta sin nya omnikanalstrategi!

Vad är egentligen en “passiv flugfiskefanatiker”? Jag ser att du skrivit det under “Intressen” på vårt intranät.
Flugfisket är en fantastisk hobby som på senare år fått stryka lite på foten. Någon resa på våren till natursköna Härjedalen eller Jämtland brukar det fortfarande bli, men annars har jag stillat mig betydligt från hur det brukade se ut. Jag är dock fortfarande en extrem trafikfara när jag kör över en bro med vatten under, måste ju se om det vakar vid brofästena…