profilbild-asko-antila

Löpande lösningsarkitekt

Hej Asko! Vad gör du när du inte jobbar?
De sista fem åren har jag varit på resande fot hela tiden, både i Europa och USA. Under de åren har jag flyttat tio gånger så fritiden har varit att planera för alla flyttar. Jag brukar försöka utforska de ställen jag kommer till och då gärna med löparskorna på fötterna.

Gillar annars att träna generellt och brukar alltid ha med mig löparskor när jag är ute och reser. Jag har alltid jobbat väldigt mycket så jag kan inte säga att jag har någon egentlig hobby. Jag har två barn som visserligen är vuxna nu men de har ju tidigare såklart behövt sin pappa. Mitt sätt att hjälpa till med läxläsning har då varit Skype så de är duktiga på digitala verktyg.

Hur hamnade du i Jeeves-svängen och på Ninetech?
Jag jobbade som produktions- och logistikchef på ett företag i Laholm och hade hand om tre fabriker (en i Polen och två i Sverige). Vi hade ett gammalt AS400-system som skulle bytas ut och då blev valet Jeeves. Under implementationen tyckte jag att de personerna som jag jobbade med från leverantörens sida hade ett roligare jobb än jag så då slutade jag och började jobba hos dem istället.

Det som lockade mig hos Ninetech är det erbjudande som man har. Det skapar en helhet för den digitala affären som vi kan gå ut och erbjuda kunder. Man behöver hela paletten av tjänster och då har Ninetech det inom sina väggar. Den typen av helhet tror jag att man måste ha för att lyckas framåt. En kund är inte intresserad av att lära upp en ny leverantör för varje tjänst utan vi tar ansvar för hela den digitala affären!

Vad triggar dig på jobbet?
Jag triggas av att kunden ser en nytta av det vi levererar och att det gör livet enklare för kunden. Jag älskar nya saker och nya utmaningar och kanske att kombinera saker som tidigare inte kombinerats. Det finns inget som inte går! Såklart inom rimliga ramar.

Nämn någon av dina styrkor?
Jag kommer från användarsidan, även fast det är ett tag sedan, så jag vet vad man ska ha ett affärssystem till och varför. Jag har skaffat mig mycket erfarenhet under de över tio år jag jobbat med Jeeves. Jag har jobbat mot många olika branscher och har därför inblick i olika branschers utmaningar. Min nyfikenhet är en annan av mina styrkor och det är en förutsättning för att alltid vara några år före kunden i affärssystemets utveckling eftersom jag annars inte kan hjälpa kunden maximalt.