konsultprofil-lg-jansson2

Lösningsarkitekt på jakt efter giftmördare & björnjägare

Hej Lars-Göran! Vad gör du när du inte jobbar?
Då försöker jag koppla av så mycket som möjligt hemma i huset på Mjölnargården i Karlstad. 
Nu när vår son flyttat hemifrån är det bara min fru och jag som bor där. På sommarhalvåret är det mest hus- och trädgårdsprojekt som både sysselsätter mig och får mig att koppla av. Jag är ju ”bonnpôjk” så då befinner jag mig verkligen i mitt rätta element.

Jag har också sedan många år tillbaka – alltför många tycker min fru – släktforskat med utgångspunkt från vår son och bakåt generation för generation.

Spännande! Hur långt tillbaka har du gått?
Jag har bra koll på min farfars farfars farfars mor och övriga anor från 1710-talet och framåt. I den släkthistoria som ska bli resultatet av min forskning kommer man att kunna läsa både om avrättningen av en giftmördare vid Galgmossen i Väse 1839* och om min frus släktskap med björnjägaren och adelsmannen Llewelyn Lloyd från England.

Hur hamnade du i Jeeves-svängen och på Ninetech?
Det började 1997 med att min dåvarande arbetsgivare skulle införa affärssystemet Jeeves och jag var delaktig i projektet runt order- och lagerhantering. Mellan 1998 och 2007 jobbade jag som Jeeves-konsult på ett annat konsultföretag och på hösten 2007 kom jag så till Ninetech.

Vad triggar dig på jobbet?
Att få jobba med spännande projekt. Att hitta lösningar, små som stora, är också stimulerande. De gånger man är delaktig från idé till leverans och man dessutom vet att kunden snabbt tjänar in sin investering. Tack vare duktiga kollegor, var och en med sina specialkompetenser, är det lätt att trivas i teamet och på Ninetech.

Nämn någon av dina styrkor?
Jag tror att mina 15 år med Jeeves gett mig förmågan och förutsättningen att behålla lugnet i de flesta situationer. Visst finns det saker som stressar upp mig ibland, men jag tror inte att folk runt omkring mig märker så mycket av det. Min grundfilosofi är att alla problem går att lösa, och så länge man inte gett upp är det för tidigt att oroa sig.

* PS. Hon hette Marit Månsdotter (1720-1764) och var bosatt i byn där jag föddes.