IMG_0637

Microsoft Teams

Microsofts nya chattbaserade verktyg för Office 365 är helt klart en konkurrent till verktyg som t ex Slack. Förutom chattfunktionen som baseras på team så är Microsoft Graph centralt som nav för att samla Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI och Delve på ett och samma ställe. Möjlighetenatt koppla mot molntjänster och öppna API.er finns också med Microsoft Teams

teams

Ett skäl att börja använda Microsoft Teams skulle kunna vara av säkerhet enligt en av skaparna Wictor Wilén. Han framhåller att om man ser ur ett företagsperspektiv så är en stor fördel att Teams uppfyller regelverk och säkerhetskrav även när de skiljer sig åt geografiskt. (se artikel här)

I chatten är det enkelt att koppla flikar, jag har t ex i ett av mina “teams” valt att lägga till Planner för översikt av aktuella aktiviteter. En wiki-flik ger möjlighet att dela kunskap inom gruppen på ett mer strukturerat och sökbart sätt än enbart chattens feed.

teamsflik

 Flikfunktionen ger också möjlighet att chatta om ett dokument eller en presentation på ett smidigt sätt. Självklart når man även all redigerafunktionalitet som man är van i Office 365.

Det man saknar när man provar Teams idag är möjligheten att bjuda in externa användare på ett smidigt sätt. Som det ser ut under våra tester idag så är det helt riktat som ett verktyg internt inom organisationen vilket man kan tycka är lite synd då man vid behov skulle se fördel att kunna bjuda in externa användare. I övrigt är det ett smidigt och kraftfullt verktyg som både främjar och gör samarbete enkelt.