IMG_2372

SharePoint – några fördelar

SharePoint är en plattform för samarbete och kommunikation där du även lagrar dina dokument och filer, inte ett slags file-share som många vill jämföra med.  Använd plattformen för att dela och samarbeta teamsajter, listor och  office-dokument på ett säkert och kontrollerat sätt.

En  fördel med SharePoint Online är att du får de kraftfulla funktioner som finns i SharePoint men slipper att hantera infrastrukturen själv. Du kan köpa SharePoint i molnet som ett fristående alternativ eller en del av ett Office 365-paket.

Med SharePoint-appen kan du på ett smidigt sätt ha åtkomst till nyheter, teamsajter, kollegor och resurser vart du än är. Komplettera med OneDrive-appen och använd den för alla dina SharePoint-filer.

SharePoint mobilappen och OneDrive mobilappen fungerar tillsammans.  Synka och jobba med dokument offline på ett smidigt sätt. Om du så önskar -håll koll på och följ filändringar genom att få meddelande eller sk notifiering om aktivitet.

En nyhet som kommit på senare tid är att man nu även kan skanna in material via  OneDrive-mobilappen. I menyn för att lägga till kan man välja Skanna och mobilens  kamera används. Alternativ för skanning är visitkort, dokument och whiteboardtavla. Det senare ett enkelt sätt att snabbt få med det viktigaste från en workshop och lagra det på den gemensamma dokumentplatsen!