nyhet-profil-hansi

Vad har Jeeves gemensamt med motorcyklar?

Hej Hansi! Hur hamnade du i ERP-svängen och på Ninetech?
I grunden är jag gymnasieingenjör inom teleteknik och efter gymnasiet gjorde jag två år inom försvarsmakten som radartekniker.

När det gäller affärssystem kommer jag från början ifrån kundsidan på Jeeves, dvs jag köpte in Jeeves till STC Mobilelektronik AB, där jag var IT-chef tillika Servicechef. STC var en fackhandlare för mobiltelefoner och hade sammanlagt sex butiker med huvudkontor i Mölndal. 2006 blev jag erbjuden ett konsultarbete på dåvarande Reveny Systems AB som sedermera köptes av Ninetech.


Vad gör du när du inte jobbar?

På min fritid försöker jag träna och promenera för att hålla mig frisk. Ägnar gärna tid med min lilla motorbåt och motorcykel när vädret tillåter. Den sommar vi precis lämnat bakom oss lämnar fö rövrigt en del att önska när det kommer till vädret…<

Vad triggar dig på jobbet?
Genom att arbeta med Jeeves dagligen lär man sig verkligen nya saker varje dag. Det mest intressanta med konsultyrket är att få träffa olika företag och verksamheter och sätta sig in i deras problem och försöka komma med smarta lösningar. Otroligt lärorikt och stimulerande!

Nämn någon av dina styrkor?
Många säger att kunden alltid har rätt men det håller jag inte med om till 100 %… Vid flera tillfällen är lösningen som kunden önskar tveksam ur mitt perspektiv och då brukar jag kräva att bli övertygad innan jag går med på att leverera önskad funktion. Det kan säkert låta stöddigt, men faktum är att många uppskattat att jag sagt nej genom åren, det har sparat onödiga kostnader och för mig personligen finns inget egenvärde i att leverera en lösning som inte skapar nytta, även om jag lyckas sälja min tid.